![]() |
|
|||||||
| Regjistrimi | Pyetėsori | Donacione | Lista e Anėtarėve | Kalendari | Muzika | Chat 24/7 | Shėnoji Forumet si tė Lexuar |
| Pyetni ekspertėt Ky forum ėshtė hapur pėr pyetje tė pėrgjithshme mbi informatikėn dhe pėrfshin pėrdoruesit e WINDOWS. Mund te sillni eksperiencen tuaj, te beni pyetje apo ofroni zgjidhje per problemet qe hasni. |
![]() |
|
|
Funksionet e Temės |
|
|
#1 |
|
G J I G A N D I
Anėtarėsuar: 25-11-2002
Vendndodhja: San Francisco
Postime: 183
![]() |
DVD-tė (kopjim, deshifrim, kompresim, regjistrim)
Moderatori: Nė kėtė temė diskutohet pėr problemet e ndryshme qė mund tė dalin gjatė kopjimit tė njė DVD-je. Hidhini njė sy temės para se tė bėni pyetjen tuaj. Mos harroni qė disa postime janė shkruar vite mė parė dhe hapat e shpjeguar mund tė mos jenė mė tė vlefshėm pėr programet e sotėm.
Udhėzime tė Ilustruara Si te kopjojme nga DVD ne DVD-R nje film Krijimi i njė DVD-je nga video me formate tė ndryshme Tema Ndihmėse Krijimi i titrave pėr DVD Programe per prerje/ngjitje filmash Regjistrimi i video-kasetave nė CD/DVD dhe kartat TV DVD e Shqiperise ne Amerike (nga PAL nė NTSC) Si te regjistrojme CD me NERO Mirėmbajtja dhe pastrimi i CD, DVD Nga kamera dixhitale ne DVD Ndryshimi i rajonit (region code) pėr pajisjen e DVD-sė ----------------------------------------------------------- Kush mund te me thote menyren me te mire per te kopjuar DVD ne kompjuter? (Une kam degjuar per nje program ZINA por nuk po e gjej dot-eshte program shume i mire me shume funksione te ndryshme dhe sherben per kopjime DVD e muzike dhe te jep dhe copyright pas kopjimit!) Di ndonjeri si te kopjosh DVD...?
*Software is like sex...it's better when it's free.* Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 07-07-2007 mė 10:25. |
|
|
|
| Sponsorizuesit e Forumit | |
Reklama |
|
|
|
#2 |
|
i/e regjistruar
Anėtarėsuar: 19-06-2002
Postime: 505
![]() ![]() ![]() ![]() |
Duhet te saktesosh se ē'do te besh:
do te kopjosh -Dvd ne DVD (nqs ke DVD Burner)? -DVD ne Hard Disk? -Dvd ne CD? ... E para eshte e pamundur pasi DVD Burner qe jane sot ne treg njohin vetem DVD Single Layer, nderkohe qe filmat DVD jane ne Double Layer. Per te dyten e te treten perdor DVD duplicator (me pagese) apo Neodivx (falas) http://www.neodivx.org/neodivx/modul...index.php?id=3 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
G J I G A N D I
![]() |
'RoniSotiri' nuk me duhen site e shkarkime nga interneti... (sepse ta dalin probleme...)
Vetem me thuaj cila eshte menyra me e mire per ta bere ate pune? Kjo me nyre nuke eshte e mire: >Insert DVD>Open Folder>RightClick>Duplicate< OR >Insert DVD>Open With Windows MediaPlayer 9Series>Copy DVD to DVD or Copy DVD to CD< OR >Insert DVD>Open With Windows MediaPlayer 9Series>Copy From DVD>Eject DVD>Copy From Windows MediaPlayer Library to CD or DVD Punojne keto me lart???
|
|
|
#4 |
|
i/e regjistruar
Anėtarėsuar: 19-06-2002
Postime: 505
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jo!!
Skedaret e nje DVD-je jane te kompresuara ne MPEG2 + kriputuara (prapashtesa eshte .vob, nje skedar .vob eshte afersish 1Gb)). Nje DVD ka gjithashtu shume skedare te tjere te cilet sherbejne per te bere menu-te dhe bonus-et. Ti mund ti kopjosh direkt skedaret .vob (shiko ne Explorer dhe kerko skedaret .vob me madhesi afersish 1Gb) por ato do te jene te kriptuar dhe te mbrojtur, Windows Media Player do te refuzoje ti lexoje. Arsyeja eshte se duhet ē'kriptuar dhe hequr mrojtja anti-copy. Kete gje e bejne shume programe qe bejne DVD-Rip (Neodivx ka dy te tille te integruar, nje per te ē'kriptuar vetem skedaret e filmit, dhe nje tjeter per te ē'kriptua ē'do skedar qe ndodhet ne DVD, menute, kapitujt etj). Qe te kesh mundesi te lexosh keto skedare nga Hard Disku, duhet ne radhe te pare ti ē'kriptosh; kjo eshte legale ne shume vende (ne France) nqs DVD-ne e ke blere. Eshte thjesht problem copyright. Pasi ti ē'kriptosh (Neodivix ka nje dy module qe ben kete pune), mund t'i regjistrosh ne Hard Disk dhe ti lexosh me ē'do lloj programi qe njeh MPEG2. Problemi eshte qe nje film 1h30 ze afersisht 7Gb dhe nqs do ti regjistrosh ne nje CD duhet ti rikompresosh (pasi i ke ē'kriptuar) me nje kodek tip DivX ose Xvid. Neodivx ben kete proces automatikisht (duhet te instalosh paraprakisht dy kodeket e mesiperm, jane falas). Ki parasysh se ky proces eshte shume i gjate (2-3 ore me nje P4>1.5GHz). |
|
|
|
|
|
#5 |
|
G J I G A N D I
![]() |
Por une kam DVD bosh me 10.7GB >> Nuk punon kjo prape?
|
|
|
#6 |
|
i/e regjistruar
Anėtarėsuar: 17-01-2003
Vendndodhja: Neumuenster
Postime: 375
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DaViDeo dhe moviejack jane dy programe per te rippur DVD. Punojne te dy automatikisht qe do te thote DVD ta kopjojne ne HD ose po deshe dhe ne (dy ose tre) CD.
Une kam patur pervoje te mire me te dy. Meqe ra fjala program shume i mire per editim filmash eshte dhe virtualDUB (free)
|
|
|
#7 |
|
Superman
Anėtarėsuar: 04-12-2002
Vendndodhja: England
Postime: 78
![]() |
O lal po e pate "Protected content" i rrun ****** se kopjo dot ne bote.se JA KOM MUNU UNE BOLL....
Ashtu te na rroj BlockBuster shko merr video kopjo e co mrapsh sble rob DVD mo.MGJS po gjete naj menyre na thuj se do te ta dija shume per ner. Respect...Lo Bello |
|
|
|
|
|
#8 |
|
i/e regjistruar
Anėtarėsuar: 17-01-2003
Vendndodhja: Neumuenster
Postime: 375
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O Lo bello !
Se disha qe Block Buster te ndihmon per te ripur DVD, gjithsesi po te them qe me njerin nga dy programet qe permenda me siper mund te ripesh DVD. Mund ti kopjosh ne HD ose ne CD. Kete pune e kam bere vete me DVD e mara me qera ( sjam lodh fare me i pa ne ishin protected apo jo ).MovieJack e ke dhe si version trial po "gjete" serial-nr e zhbllokon pastaj. Provoe po deshe se ste gjen gje.
|
|
|
#9 |
|
Titulli Personal
Anėtarėsuar: 05-12-2002
Vendndodhja: c:\sytem volume information
Postime: 129
![]() |
DownLoad DVD RIPPER.
BYE |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Saimiri-AL
Anėtarėsuar: 13-01-2003
Vendndodhja: All over Albania
Postime: 250
![]() ![]() |
Programi me i mire per te rrjepur (ripp) DVD ne mendimin tim eshte DVD decrypter ose SmartRipper. Keto dhe shume programe te tjetra per DVDte mund ti gjesh ne DVD Squeeze dhe mund ta marresh tek Kazza pasi te besh nje kerkim dhe eshte rreth 11mb ne madhesi. DVD decrypter kopioi ne hard drive te komjuterit tim Moulin Rouge 7.4gb per 15-17 mins qe eshte kohe e shkelqyer. Me DVD writers te fundit ne 4x speed (psh pioneer) mund te kopjosh tere filmin ne 15 mins.
DVD Decrypter gjithashtu heq copyright, microvision protection dhe i ben files Region-free. Cdo disk mund te rripet sado mbrojtje te kete. Ma dergo adresen e e-mailit dhe jua dergoj DVD-Squeeze me gjithe serial me ane te pop3 e-mail. Gjithashtu per me teper info dhe cdo gje per DVD shkoni tek website me forum dhe FAQ www.doom9.net "The Definitive DVD Backup Resource" dhe gjeni cdo program per te modifikuar, kopjuar filmat, nentitujt (subtitles) etj. Keep it real fellas |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Saimiri-AL
![]() ![]() |
Kopjimi dhe regjistrimi i DVD-ve
Mendova qe kopjimi i DVD eshte nje proces paksa kompleks por jo i pamundur dhe mendova te krijoja nje nyje me vete. Sapo kam filluar te merrem me kopjime DVDsh dhe si cdo gje e re eshte cool.
Qellimi i kesaj nyje (thread): a) Te diskutojme dhe ndihmojme njeri tjetrin per cdo problem me kopjimin e DVDve. b) Te behen te vlefshme te tere programet per cdo gje lidhur me DVD. c) Integrim i metejshem i Shqiptareve me aplikimet e fundit ne rrjet. Si fillim do ju sygjeroja ti hidhnit nje sy www.doom9.net per cdo gje lidhur me DVD, dhe per cdo sqarim ne Shqip shkruani dhe te ndihmojme njeri-tjetrin. Nese keni nevoje per te zhbllokuar DVD player qe keni qe te punoje me DVD te te tera zonave nga 1 deri ne 6 me shkruani qe tjua dergoj komandat. Gjithashtu DVD Squeeze 3.0 ka te tera programet brenda per te kopjuar DVD dhe eshte i mrekullushem. Mund ta shkarkoni psi te keni bere nje kerkim ne Kazaa me gjith serialin e duhur. Lexim dhe studim te kendshem! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Perjashtuar
Anėtarėsuar: 29-04-2002
Vendndodhja: London
Postime: 156
![]() |
DVD Cloning
Te dashur komputerista
JAme shume i interesuar se si mund te besh DVD Cloning, me fjale te tjera merri copjet te blockbusteri dhe kopjoji me DVD burner per koleksion privat. A di najeri nese ekziston ndonje software qe te mdihmon per ket gje. PC im Eshte AMD-XP 2200, 40gig hard, 256 ddram. Pres pergjgijge SN |
|
|
|
|
|
#13 |
|
i/e regjistruar
Anėtarėsuar: 06-12-2002
Vendndodhja: fier
Postime: 68
![]() |
Snom : mund te besh copy DVD ne CD W por per me shume info shko tek www.replicantdvd.com
|
|
|
#14 |
|
Saimiri-AL
![]() ![]() |
www.doom9.net
Kam hapur nje link te vecante per DVD ripping and copying,
http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=15081 pune te mbare |
|
|
|
|
|
#15 |
|
AlbaMovie
Anėtarėsuar: 16-04-2003
Vendndodhja: Gjermani
Postime: 22
![]() |
Sn0m!
Te marresh nje DVD dhe ta shkruash ne nje CD(DVD+RW) Ka disa lloj menyra. Deri tani nuk kishte pasur nje Clony Program per nje gje te tille por perdorej Nero Burning Rom ose programe te tjra per te kopjuar. 1.Ripp dvd duke e siguruar ne Hard disc. 2.Me DVDX(versioni 2 , freeware e kthen ne Divx ose mpg) sipas deshires.[ Programe te tjera per kete pune->Movie Jack(Shareware), FlaskMpeG(freeware), DVD X Copy(shareware)] etj nuk po zgjatem. Dhe mbasi ke krijuar nje media file me nje nga keto programe hap: 3.TMPGenc(Free per VCD, per DVD Shareware,me duket 15 dite kohe.) dhe zgjedh DVD(PAL) / (NTSC) varet se ku je. Pastaj mbasi ti ke fjetur tere naten edhe Programi e ka mbaruar punen e vete Hap Nero Shkon tek DVD mode edhe vendos filen pastaj. Jepi Kopje. Kjo ishte nje metode e vjeter. Por tani ka disa dite edhe qe te mos keshe kaq pune qe eshte hedhur nje program qe quhet CLONEDVD.NET( thuhet se eshte nje firme kineze) Nuk eshte nga Elby nga firama zviceriane e CD Clone. Por te them te presesh edhe pak sepse Elaborate Bytes po punon per CloneDVD dhe se shpejti do te hidhet ne treg. CLONEDVD.NET mund ta marresh ne Internet. Se si punon nuk e di provoje njehere. Ciao , shikim te mbare filmave. |
|
|
|
| Sponsorizuesit e Forumit | |
Reklama |
|
|
|
#16 |
|
Perjashtuar
![]() |
OK , thanks miku im, do perpiqem dhe teshof si do shkoje, megjithate ky kafazi pllumave qe kam une nuk ka dvd player, kame nje home thatre per ket pune. Ti si mendon, duhet patjeter ta instaloj dvd player te komp qe kam.
Cheer u up mate snomi |
|
|
|
|
|
#17 |
|
AlbaMovie
![]() |
Si eshte puna ti ke DVD writer edhe nuk ke nje DVD-player software ?
Nejse nuk ka rendesi n.q.s nuk ke te tille ka shume. Zoom Player /Super player dvd/mpg(vcd-Svcd) mp3/ogg cdo file gjithashtu edhe Dat file(nga kazaa n.q.s jane mpg qe downloadon) Edhe une PC te vjeter kam Prandaj nuk merrem shume me DVD sepse duhen nete te gjata deri sa te bej nje dvd prandaj nuk blej edhe DVD-Writer. PC ime Eshte AMD 500 Mgz 20 Gb hard Procesor K6 Mjafton per te bere VCD me nje super kualitet per DVD time edhe ti shikoj ne televizor. Shiko tek link ne forum ose me teper per zoom player click tek www ime Me rrespekt Dr-DivX. Ciao Snom Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dr-DivX : 18-04-2003 mė 06:54. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Perjashtuar
![]() |
Jo mo lal, une e kom Pc AMD xp 2.2, 40 gig, 256 ddram, ka nero cd-burner po ska dvd player, duhet ta kisha marre une po meqe kisha hometheatre atehere e lash se mora. Tashi se di, a duhet me e ble ate dreq dvd palyer para se te filloj kloninng ne shkalle industriale apo ka nai menyre me ja shkit pa e ble dvd-palyerin. Edhe njeher, home thatre eshte vec komplet dhe te komp une kam vec cd player dhe cd burner po jo dvd palyer apo burner.
Ok shoku im Many thanks edhe njeher per mundimin snomi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
AlbaMovie
![]() |
Per te kopjuar nje DVD ne DVD-RW dihet qe nuk eshte shume problem.Por behete fjale per nje 1:1 kopje Ka reth 1 jave qe eshte hedhur ne net nje fare programi qe quhet DVDClone.Net.Te gjithe menduan qe eshte nje vazhdim i famshem i firmes zviceriane Elaborate Bytes (CloneCD).Por jo zera thone qe eshte krijim i nje firme kineze.Sepse ELBY ne faqen e saj ka Deklaruar per nxjerrjen ne fund te prillit te softit te saj qe quhet CLONEDVD.
Dhe te gjithe ata qe kane DVD-writer e kane te zgjidhur kete problem per te bere 1:1 kopje. Ok deri ketu. Une p.sh nuk jetoj ne shqiperi.Edhe me vjen“dikush per vizite edhe trashet duke pare programet ne TV me gjuhen e vendit ku jetoj une edhe nuk kupton asgje. Atehere Cfare ndodh merr DVD qe ke marre ne Videotek ose borxh tek dikush e fut ne dvd-playerin e pc edhe e rrip me (DVD Decrypter - E drejte Saimiri-uk) Por dikush kishte shkruajtur Davideo ose Movie Jack. (edhe kjo e drejte) Me movie Jack nuk mund te kthesh DVD file ne movie file (mpg ose avi) nga hard drive sepse ai lexon direkt ne dvd-playerin e pc. Davideo nuk e di sepase se kam provuar por vetem e njoh si prog. E hodhem filmi ne PC ka zene rreth 5-7 GB Per mua q te pakten kam kthyer filma nga dvd file ne VCD i kam bere me DVDX versioni 2.(Freeware) dhe me kane dale te shkelqyer. Biles po ta dini edhe firma e njohur 321Studios ka krijuar nje program (ka rreth3 muaj) qe quhet DVDX Copy edh eshte pothuajse i njejti me DVDX por vetem me nje ndryshim qe ai kushton(shareware). Atehere pse e ktheva filmin ne VCD? Mbasi ktheva filmin ne VCD Rripa nga DVDfile qe ndodhen ne hard tim me SUB Ripper edhe subtitle ne gjuhen qe di edhe e perktheva ne shqip. Sinkronizova Framet me subtitle. pastaj hapa VirtualDub Dhe me ane te tije bashkangjita filmin me subtitle . I Save ne nje skedar qe mbaron me .vdr dhe pastaj hapa TMPGenc ku futa kete skedar pastaj edhe nje here tek settings E vura Video-CD 4:3 625 linie PAL 704 x 576 (rezolucioni me i mire per ta pare ne TV pastaj.) Dhe e lashe te behej. kuptohet qe mbasi eshte bere duhen 2 CD(700mb) mbartur si film. Duhet ta ndajme me 2 pjese. Mbasi e ke bere tere filmin Me VCD Cutter e ndan ne 2 pjese dhe programi e ndan tamam ne 2 pjese te barabarta. Hapim NERO Tek Video-Cd dhe vendosim nje pjese e bejme e keshtu edhe te dyten. Pastaj ai miku im qe kishte ardh u kenaq duke pare filma nga me te fundit si "Signs" "Catch me if you can" ne televizorin tim me perkthim shqip. Mbasi kini perkthyer subtitle jipini mundesi edhe te tjereve ti marrin ato. Ashtu si ne i japim mundesi njeri tjetrit per te mesuar me shume rreth kesaj fushe. Click ketu dhe jep subtitle qe ke perkthyer Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 31-05-2003 mė 15:46. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
AlbaMovie
![]() |
Snom ta kisha une PC si e jotja kisha bere rreth 2 filma ne dite.
Shiko tek ky link qe po te jap se kam shkruajtur aty dicka eshte brenda ne forum. Click Provo programet qe kam shkruajtur une aty. Ne pc une kam DVD-CD player edhe CD-writer. Ciao Snom |
|
|
|
![]() |
| Funksionet e Temės | |
|
|