Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Sė shpejti versioni online i Windows

Sė shpejti versioni online i Windows

Shekulli Online

Quhet Live , gjetja e fundit e Microsoft-it pėr tė fituar feta tė reja tė tregut dhe pėr tė mundur konkurencėn, veēanėrisht atė tė Google. Strategjia parashikon njė memorje personale nė internet dhe njė version tė Office totalisht Online. Pėr Bill Gates ky ėshtė ndryshimi i strategjisė mė i madhi i 5 viteve tė fundit.

Ishte vet krijuesi i kompanisė mė tė madhe tė software nė botė qė prezantoi sistemet operative tė versionit tė ri. Windows Live dhe Office Live janė shėrbimet Online tė gjeneratės sė ardhshme qė do t’u mundėsojė pėrdoruesve tė administrojnė tė dhėnat e tyre gjithmonė nė lėvizje kudo qė tė jenė dhe tė shkėputen nga kompjuteri i shtėpisė ose i zyrės.

www.live.com per me shume informacione...
    My silence doesn't mean I am gone!

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Davius,
    te pakten tregoi historite sic duhet shto edhe pjesen qe pse Bill Gate e ka bere kete hap pasi Google me Sun e kane nisur kete projekt me kohe :P

P.S. bah me falni se kam thene qe sdo merrem me me keto diskutime por se mbajta dot

Hajt me te mira

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Qoska,

Une nuk e kam bere artikullin me poshte, ai ka edhe burimin nese e sheh dhe une e postova ne forum me preteks te ngjall ndonje debat dhe te jete si lajm pasi eshte dicka risi...

Ate qe ka thene Bill Gates une nuk e dije, fundja as qe me intereson sepse nuk jam duke studjuar sistemet operative ose s'jam i punesuar ne Microsoft.

Ti, qe je nje anti-windowsian (lol c'fare termi kam perdorur), ky lajm te shqeteson pa mase sepse eshte direkt konkurent per ate sistemin operativ tendin si e pate emrin free dicka ashtu...

Hajt tung...
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

antiwindowsian

Pershendetje Davius dhe qoska

Ne fakt Davius thjesht percolli nje lajm dhe ka plotesisht te drejte mbi ate qe tha.

Une perdor Windows dhe linux dhe programoj me shume nen linux per networking. Windowsi ka difektet e veta dhe Linux te tijat perfishire BSD.
    Pastaj gjykimi qe ti dhe shume anti-bill-gates japin jane ne shumicen e rasteve te pabazuara. Nga pervoja ime nuk kam vene re shpejtesine e linux te pakten ne komjuerin tim windows ecen me shpejt dhe kjo dihet. E njejta gje vlen edhe per Grafiken.

Mua me pelqen shume Linuxi dhe jam dakord me shprehjen e famshme " keep it simple stupid"( me siguri e ke lexuar ne ndonje tutorial ose ndonje hacker)
    sepse eshte e vertete por te jemi realist dhe ti shohim gjerat sic jane dhe jo ashtu sic duam ne.
    Linuxi perdoret ne pergjithesi nga ekspertet ose ata qe kane pervoje dhe jo nga personat e zakonshem(dhe kjo nuk ja rrit vleren).
    Doemos se per te lexuar nje usb duhet ta montosh se zben nga konsole dhe duhet te kaloje kohe perpara se tja gjesh anen.

dhe meqe ra fjala per sun i cili nuk njihej perpara se te dilte java (goxha reklame) dhe qe mundohet te imitoje apache tomcat me Aplication server dhe ka shpikur lloj lloj budalliqesh te cilat fatkeqsisht kane pasur sukses neper firmat qe duan te kursejne dhe te perdorin programues java te dores se dyte per te zhvilluar aplikacione server side pa te cilat webi do meritonte me shume respekt.
    Php dhe cgi jane mese te mjaftueshme.

Disa shoke te mite italiane e quajne windowsin "wincoc" qe do te thote win-piset megjithese perdorin windows nw shtepi dhe kur i pyes pse nuk marr asnjehere nje pergjigje te sakte por vetem justifikime te kota.

Prandaj per hir te faktit qe OS i pare i joti,i imi dhe i te gjithe shqiptareve dhe nxenesve ka qene windowsi, pak respekt dhe mos fluturoni asht kot duke e share vend e pa vend dhe pa baza, se ata qe punojne ne microsoft nuk eshte se jane me pak se te tjeret vetem se ecin sipas tregut. Fundja eshte ajo qe do bente c'do kush per te mbajtur pozicionin po te ishte ne vend te tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 18-11-2005 mė 05:09

i/e regjistruar Maska e dreamcatcher
    Anėtarėsuar
    04-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    84
    Pershendetje per te gjithe bro's...
    Deshta edhe une te them vetem dy fjale lidhje me kete gje shume interesante (debatin po mendoj )... ne lidhje me tiparin e fundit qe micro po e lanson ... e qe eshte online sherbimi ose ... te gjitha apps e os qe do te dalin online ... si ... ku ta dijme si web apps ... apo ...
    nejse ...
    deshta te shtoj se duke u pajtuar me mendimin e fundit te bro xfiles ...
    Ajo qe te gjithe thone i ngjane nje burri i cili e ka gruan ne shtepi ka shuuumeee deshire te mos e trathtoj ( e qe nuk e merrriiittton kursesi ) dhe kur del jasht shtepise e reklamon veten si trathtues t gruas se vete me te tjera qe nuk vijne as ne 'thembra' t saj ... e njejt eshte edhe me punen e njerezve me so --- te gjithe proklamojne se punojne ne linux ndersa kur shkon ne shtepi apo ne pune te tyre e kane te instaluar windows ( bile bile edhe disa style qe e bejne ping-uin xp e qe nuk ja nderron funksionalitetin ) i cili u a kryen punen per mrekulliiiii ... pse nuk mund ta instalojne linuxin ... se nuk u a kryen punen ... e nje vegel e cila nuk e kryen punen per te cilen eshte designuar ,,, nuk e meriton te perdoret ... edhe pse mendoj qe linux dhe ne pergjithesi kodi i hapur eshte nje alternative e mire per te gjithe ... qe dojne te mesojne me shume per berjen e appsave ai perseri mbetet nje feedback per micro-n qe te merr mendimet e paartikuluara tonat ( te gjithe njerezve jo vetme alboz) dhe te sjell tek ne pastaj nje ... edhe me te fort dhe te paaarritshem .(Vissssttaaa LoL) .... shihni qare do jete vista e pastaj shajeni apo ... micr0 -n ... Brozzzzz ata kane bere gjurme te pashlyeshme ne kete lemi ... deshtem s deshtem ... sot kemi dotNetin ... Oficen .. OS- te .... e mijaa tjera qe do te duhet edhe 000 vite per ti zene Linuukssiiiii ... pasandej ... kemi dbms per baza t shenimeve ... laaarrgg jaaane ju lutem ... jo qe po i lavdoj jo qe i dua aq shume jo qe jam microsoftxhi .... (mc...) po ky osht realiteti ... duhet me e pranu ... alboz people thote ... Dita e mire shihet n mengjez ....
    M falni per kete sterzgjatje ...( po kjo osht tem shume e ndieshme ..)
    Paqit suksese ....

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    xfiles,

nuk dua te filloj diskutime te tilla pasi jane bere dhe here te tjera ne kete forum. Problemi qendron qe duhet te kesh pak me shume informacion per ate cfare thua dhe se cfare koncepti ke ti se si krahasohen teknologjite dhe filozofite e ndryshme.

Po te ndjekesh historine do te kuptosh qe Micro$oft eshte e mire ne marketing dhe jo ne cilesi, eshte e mire per te rekuperuar ndaj te tjereve sesa per te perparuar vete(pa mohuar fakte ne te cilat Micro$oft ka meritat e veta por qe ne total nuk kane tundur bazat e kompjuterikes).

Sa per SUN e kompani te tjera nje perdorues i thjeshte nuk ka pse ti njohe pasi jane kompani qe punojne ne "HIGH-END" pra tregun e serverave dhe "distributed-computing" te cilat Micro$oft vetem para disa ditesh leshoi nje produkt.

Nuk dua te marr pjese ne debat por vetem po te tregoj perciptazi disa gjera.
    Une mbase mund te dukem si shume ekstremist ne lidhje me Windows por ceshte e verteta praktikat e saj jane per tu diskutuar.
    Sa per menyren se pse ata shoket e tu flasin keq per Windows duhet ta kesh kuptuar meqe perdor *nix vete dhe sa per thjeshtesi perdorimi te kompjuterit ne nivelin e "END-USER" kerko njehere ne faqen e kompanive te medha se do te gjesh gjera si THIN-CLIENTS ose teknologji te ofruara falas nga vete *nix-et per te thjeshtesuar punen e perdoruesit.
    Si psh ne rastin e USB tende lexo per amd(auto mount daemon) ne *nix dhe Linux me duket se i ka nepermjet /etc/fstab ose usbd konfigurimin automatikisht dhe ne menyre te personalizuar te proceseve.
    Une e njoh shume mire dhe Windows( sa per modesti :P) edhe ne nivel kerneli si dhe *nix seicili ka problemet e veta por po te them dicka dhe fiksoje ne mendje nje teknologji qe i ka rezistuar kohes per me shume se 30 e kusur vjet, duke u adaptuar, duke i ofruar ato ne menyre te sigurte dhe me performance, duke terhequr gjithe eliten per ta perdorur dhe shtyre me tej nuk mund te krahasohet me produkte qe kane probleme edhe ne fushen per te cilen jane krijuar".

Pra koha ka treguar se parimi "K.I.S.S" ne krahasim me ate "It just works", modeli "bottom->top" me ate "top->bottom" ka perparesite e veta.

Prandaj per hir te faktit qe OS i pare i joti,i imi dhe i te gjithe shqiptareve dhe nxenesve ka qene windowsi, pak respekt dhe mos fluturoni asht kot duke e share vend e pa vend dhe pa baza, se ata qe punojne ne microsoft nuk eshte se jane me pak se te tjeret vetem se ecin sipas tregut. Fundja eshte ajo qe do bente c'do kush per te mbajtur pozicionin po te ishte ne vend te tij.
    Pyetje per te cilat une do te prisja pergjigje eshte:
    "E kemi zgjedhur ne kete OS te jete i pari dhe me i pershtatshmi per ne apo na eshte imponuar nga faktore te tjere?
    Si ka mundesi qe ne perdorim si OS te pare te cilen duhet te paguash per ta patur dhe nuk perdorim dicka qe eshte falas te jep tablone e plote se cfare do te thote kompjuter?
    Si mund ti jepet e drejte nje kompanie te praktikoj metodat e diskutueshme te saj vetem me faktin qe ajo duhet te ruaje pozicionin e saj?
    Si ka mundesi qe filozofia free(as in speech) perkrahet nga te gjithe po ne anen tjeter luftohet nga disa?!
    "

...............

P.S.> bah prape une i keqi :P

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2005
    Postime
    3
    Fatkeqesisht mentaliteti komunist nuk ka vdekur ne Shqiperi. Ekonomia e tregut nuk drejtohet nga marketingu i shkelqyer i nje kompanie, por nga kerkesa e konsumatorit.

Ajo kompani ne fund te fundit filloji nga zero, dhe per me pak se 15 vjet dominoi boten. Me cfare me llafe apo propagande?

Nuk po them qe Mircosoft ben cdo gje drejt, por te dyshosh rrolin dhe kontributin e tyre eshte me ja fut murit me koke.

Permendja e $$$ ne diskutim s'ka asnje vlere. Cdo kompani qe eshte ne biznes per biznes drejtohet nga fitimi.

Ne fund te fundit c'te pengon ty te besh dicka me te mire. Nese produkti yt eshte vertete me i mire, atehere s'e pengon dot asgje renien e Microsoft.

Microsoft mund te kete kopjuar mjaft gjera nga te tjere. I lumte, kur te tjeret i lene gjerat hapur, pse te mos i shfrytezoje?

.NET eshte nje shpikje gjeniale shume perpara cdo gjeje qe *nix mund te ofroje.

Filozofia free i perket edhe konkurences dhe ekonomise se tregut. Kush i pengon njerezit te blejne sisteme te tjere pervec disa geeks qe mesuan kompjuterat me terminal e pa maus dhe insistojne qe te gjithe te tjeret duhet te jene si ata, dhe jane paranoike per komplote te Microsoft-it ne cdo gje, deri aty sa cdo njeri qe mbron edhe aspektin me te vogel te Microsoft, eshte i punesuar nga ata, eshte injorant, dhe flet per shkak te perfitimeve personale.

Microsoft qe nga lindja ka provuar se eshte nje kompani qe sjell ate qe tregu ka nevoje.

Deri sa te nxirrni nje produkt me te mire, mos iu pergjigjni kot ketij shkrimi. Llafet jane fukarallek ($$$).

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    hhahahahhahahahaha

sic e them shpesh injoranca eshte lumturi :O

Shume veta e kane bere microsoftin si zot :P

.NET eshte nje shpikje gjeniale shume perpara cdo gjeje qe *nix mund te ofroje.
    hhihihihiihihihihihihiihihihihihhihih
    une them
    .NET eshte pergjigja e microsoftit per te mundur te jete i spostueshem ne platforma te ndryshme dhe problemeve te DLL dhe cilesise te dobet te programeve te meperpareshme etj...

bah se di dhe une pse merrem me ju por gjithsesi e bukura ne te gjithe kete forum eshte se mbrojne Micro$oft duke mos njohur fare sec cka ne anen tjeter
    Fatkeqesisht mentaliteti komunist nuk ka vdekur ne Shqiperi.
    <--- :P
    e drejte pasi sic thashe me siper shani te tjeret duke mos e ditur sec kane ata dhe sa te hapen "dyert" a "kufinjte" a "portat" te gjithe per te shkuar nga ana tjeter

HAJT me te MIRA se juve ju kendon shume bira

P.S. se harrova po ju "respektoj" e s'shkruaj me ne kete teme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2005
    Postime
    3
    Mendon ti se te tjeret s'dine gje per anen tjeter. Une kam bere projekte ne Unix qe ti s'di nga t'ja kapesh. Jo te gjithe mbrojne Microsoft sepse jane injorante.

Fatkeqesia jote eshte se te kuptuarit tend si funksionon bota eshte i kufizuar. S'po mbroj praktikat jo etike te Microsoft, thjesht po them qe ajo kompani filloi nga hici dhe ishte te kuptuarit te nevojave te tregut dhe gjenialiteti per te shfrytezuar kerkese/oferten qe e coi atje ku eshte sot.

Ne komunizem ecet me planet 5 vjecare, si te thote Partia dhe Komiteti Qendror, edhe ti kete plan ke marre nga ata qe respekton.

Po tregu i lire nuk funksionon ashtu lali. Eshte konsumatori ai qe vendos se kush rritet dhe kush jo, prandaj them qe mentaliteti komunist s'ka vdekur.

S'po pengon njeri *nix per perdorim. Por derisa konsumatori s'ka interes ne mase, atehere keshtu do vazhdoje loja.

Une s'po mohoj *nix per asnje vlere te tij. Por per nevojat e tyre shumica e njerezve nuk i mungon asgje qe Windows s'ja ofron.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    S'të dëgjon koka o qoskë. Mëso të argumentosh me fakte e jo të thuash "nuk shkruaj më në këtë temë". Të paktën tani që t'u shprehën edhe dy veta më shumë, mbase do fillosh të pranosh (pale të respektosh) Microsoft si udhëheqës që është në botën softuerike. Ky është realitet e nuk e mohon dot.

Ishte Apple që e mohoi Microsoft-in për vite me radhë, dhe e pa ku përfundoi. Shiko ndryshimin e Apple të viteve 80-90 me Apple e 2005-ës. Si fillim u hodh në unix për të ringjallur sistemin operativ. Pastaj nxorri iPod dhe iTunes që çuditërisht punojnë edhe në Windows. Më në fund i dëgjoi kërkesat e përdoruesve dhe bëri çudinë më të madhe: nxorri një miush me 5-6 butona për të zëvendësuar atë 1-butonshin e kohës së qepës.
    Apple gjithashtu ka njoftuar se do përdorë edhe formatin Windows Media Audio në vend të AAC. Në mos gabohem, ka nënshkruar edhe kontrata me Microsoft për përdorimin e teknologjive të mbrojtura me patenta. Ndryshimi më i fundit dhe më themelori është ndryshimi i sistemit operativ për arkitekturën Intel. Të gjitha këto ndryshime, e shumë të tjerë, tregojnë se Apple ka hequr dorë nga kokëfortësia, ka pranuar realitetin Microsoft, dhe ka kuptuar më në fund se e vetmja mënyrë për të konkuruar kundër gjigandit, është duke bashkëpunuar me të. Të njëjtën gjë ka kuptuar edhe RealNetworks, Yahoo, e shumë kompani te tjera që kanë bërë kontrata me Microsoft kohët e fundit. Si është ajo shprehja: "Mbaji afër miqtë, e mbaj më afër armiqtë."

Po të ishte me mend, Apple do kishte tashmë 50-60% të tregut të sistemeve operative. Ndërsa tani që e humbi atë garë, ka zbuluar tregje të tjerë ku Microsoft ende nuk ka shkelur. Të njëjtën gjë bëri Google. Të njëjtën gjë ka bërë Adobe, Symantec, Macromedia e shumë kompani të tjera që kanë qënë të sukseshme gjatë viteve. Sado i fuqishëm të jetë Microsoft, bota kompjuterike është ende në hapat e parë të zhvillimit dhe ka hapësirë për shumë kompani të tjera si Microsoft. Kush është i zoti, shfrytëzon punën e Microsoft për t'u ngjitur lart, biles edhe për ta tejkaluar.

Në lidhje me sistemet operative, është e vështirë të argumentosh kundër Windows-it me fakte. Asnjë sistem nuk krahasohet dot me Windows kur merr parasysh numrin e përdoruesve, librarinë e pafund të softuereve, larminë e funksioneve që i ofron përdoruesve dhe lehtësinë e përdorimit (GUI). Mqns paske njohuri edhe për kernel, shiko pak optimizimet që përdor Windows dhe krahasoi me ato të Unix/Linux. Për të mos u lodhur shumë, bjeri shkurt e numëro sa rreshta kod ka Windows e sa ka Unix apo ndonjë version i Linux. Pres të më thuash që programuesit e Microsoft janë kokëgdhë dhe nuk dinë të shkruajnë kod si programuesit e Unix. Pastaj unë do të përmend ActiveX, DirectX, MFC, Visual Basic, C#, ASP, .NET, dhe një mori teknologjish të sukseshme të Microsoft.

I vetmi argument që mund të kesh kundër Windows është prekshmëria ose dobësia kundrejt programeve keqbërëse si virusët, reklamat, spiunët, etj. Microsoft vuri re pakënaqësitë e përdoruesve dhe u përgjigj duke azhurnuar Windows XP me SP2, duke përmirësuar sistemin azhurnues, duke nxjerrë murin mbrojtës (firewall), duke nxjerrë Microsoft Antispyware, si dhe ka plane për të nxjerrë Internet Explorer 7.0, mbase dhe ndonjë antivirus.

Pse ekzistojnë probleme të tilla?
    1. Sepse nuk ka programues të përkryer që të shkruaj kod 100% të sigurtë dhe Windows ka me miliona rreshta kod, disa herë më shumë se sistemet e tjerë.

2. Sepse ka tipa (si ca e ca në forum) që nuk u pëlqen Microsoft për arsye të ndryshme, që nuk kanë lidhje fare me informatikën, dhe mundohen natë e ditë të gjejnë gabime.

3. Sepse ekzistojnë adoleshentë që duan të njihen në internet e televizor si hackera të famshëm dhe domosdo që do sulmojnë sistemin më të famshëm, Windows.

4. Sepse Windows nuk është sistem vetëm për ekspertët e programimit dhe rrjeteve, por për njerëz të të gjitha niveleve, që nga ata fëmijët në fillore, deri tek pleqtë e plakat. Këta të fundit nuk kanë shumë njohuri për të përdorur kompjuterin qysh duhet, kështu që sado i sigurtë të jetë Windows, prapë do e dëmtojnë kompjuterin për shkak të injorancës e pakujdesisë.

5. Sepse nuk mund të kesh një sistem 100% të sigurtë pa sakrifikuar lehtësinë e përdorimit. Windows, ndryshe nga sistemet e tjerë, nuk mund të sakrifikojë shumë lehtësinë sepse siç u përmend më lart, ka përdorues që nuk dinë ç'është interneti e emaili, e jo më të dinë për virusët, antivirusët, firewall, trojanet, spiunët, etj.

Për ata që mendojnë se sistemet e tjera janë më të sigurtë, shikoni çfarë ndodhi me Firefox pasi filloi të bëhej i famshëm dhe shtoi dy-tre funksione më shumë. Çuditërisht nuk e shikon më të reklamohet si shfletuesi më i sigurtë. Kështu e kanë dhelprat: u bie qimja. Kam frikë se edhe Mac e Linux, nëse do zgjerojne funksionet dhe numrin e përdoruesve në atë atë nivel që ka arritur Windows-i, atëherë do fillojnë të kenë të njëjtat probleme që tani janë më të theksuar në Windows.
    Edi

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si krijohet njė 'CD Boot' i Windows XP me SP2 tė integruar
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 20:01
  2. Windows Vista nė shqip
    Nga PcCrack3r nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16
  3. Programe: Evolution sė shpejti nė Windows
    Nga Tini- nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 06:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •