Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    "Nuk ben te flasesh ashtu se del mbi te tjeret".
    Duhet të jemi shumë më të ashpër.
    Të tjerët vazhdimisht duan të ngriten lart e më lart në kurriz të tjerëve, e mundohen ne të na mësojnë se ç'të bëjmë.

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Të tjerët vazhdimisht duan të ngriten lart e më lart në kurriz të tjerëve, e mundohen ne të na mësojnë se ç'të bëjmë.
    Sigurisht qe do te duhet te te mesojne sepse perndryshe nuk kane kurriz ku te ngrihen. Dhe eshte e qarte qe shume rraca nuk kane kurriz fare.

Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    "Nuk ben te flasesh ashtu se del mbi te tjeret"
    Shqiptareve po u behet nder qe nuk po i quajne me bisht. Nuk ben te jemi mosmirenjohes.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,371
    Postimet në Bllog
    22
    Meritoj? ke? emrin tim? po une jam o njeri...s'kam c'te meritoj. Ai Dropulliti erdhi edhe hedh vickla bashke me Bizantinet e tjere te cilet..fatkqesisht...nuk jane me.

P.S. Ai Dropulliti eshte i cmendur.
    Ti as nga emri qe i ke vene vetes ne forum, nuk e deshmon qe je shqiptar e jo me per ate qe une flas, jeten tende. "Qafir" dhe "Arnaut" jane fjale me origjine dhe kuptim turk. Qafir quheshin nga turqit ata qe nuk ishin myslimane, kurse arnaut ishte emertimi i turqve per shqiptaret. Qafir Arnaut, ne ate mendjen tende mund te duket sikur e distancon veten tende nga turqit, por te gjithe ata burra me dy fara mend ne koke e dine qe percmimi i popujve te tjere nuk te nxjerr ty automatikisht me te mire a me te ditur.

Vetem ata shqiptare qe nuk kane as vetedijen e duhur kombetare dhe as kulturen e duhur te kohes e shprehin "shqiptarizmen" e tyre duke mbajtur ne kohe fqinjet. Harrojne testin e historise qe eshte vete jeta e secilit prej nesh. E pare ne kete kontekst, si ai minoritari dropullit, si ai minoritari lazaratas, kane dicka me shume se sa ti: ata e dine se kush jane dhe cili eshte identiteti i tyre, bile e ndeshmojne kete cdo dite per syte e gjithe shqiptareve perdite. Por nuk mund te thuash te njejten gje pasi lexon reagimet e tua ne forum se ti e di kush je.

Emri yt eshte krize identiteti, ne fakt dua te them krize e GJALLE identiteti.

E njejta gje ndodhi me nje fjalim qe beri Arben Kallamata ne Toronto ku lavderoheshin cilesite e Shqiptarit.
    Perseri, virtytet dhe veset e shqiptareve, mos i kerko tek fjalimet pompoze te Arben Kallamates apo te Ismail Kadarese, kerkoi tek jeta e tyre, kerkoi tek jeta tende, kerkoi tek jeta e prinderve te tu, kerkoi tek jeta e cdo shqiptari qe takon ne rruge apo diskuton ne forum.

Ky eshte dallimi midis kapadahijve qe i bejne qejfin vetes dhe atyre qe i kerkojne me vetemohim, i gjejne, i misherojne dhe i trashegojne virtytet me te mira te shqiptarit ne jeten e tyre.

Kuptohet, ata qe nuk jane te zote qe ti misherojne virtytet e shqiptareve e ti bejne pjese te jetes se tyre, ngyshellimi i vetem jane berja e qejfit vetvetes me fjale.

Sidoqofte, llogjika eshte llogjike. Ne pellgun tone, sic thote Kadareja, ne jemi me te urtet.
    Kadareja asnjehere nuk ka thene "jemi me te urtet" pasi Kadareja ka qene me kritik per "vulgun shqiptar" ne Shqiperine e 1997 dhe Kosoven e marsit 2003 se cdo figure tjeter publike. Ajo qe ka thene Kadare eshte qe e pare ne prizmin historik te shekullit te kaluar, jane fqinjet ata qe kane shprehur shenja agrisiviteti te theksuar karshi shqiptareve, e jo shqiptaret karshi fqinjeve, edhe pse mund te kishin plot arsye per ta bere nje gje te tille.

Kurse per ate se "cfare jane shqiptaret sot", ti, une, e secili prej atyre 10 milion shqiptareve qe mendohet te ecin mbi rruzullin tokesor e deshmojme perdite me jeten tone. Tani, ti dhe shume te tjere si ty, duke mos kuptuar realitetin e ri qe jetoni, ose duke mos dashur qe te perballeni me pergjegjesite e kohes si shqiptare, beni ate qe bejne indiferentet: flisni per shqiptaret, kur duhet te flisni per veten; denonconi fqinjet kur duhet te denonconi gabimet qe po bejme ne si shqiptare.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 11-01-2007 më 16:55

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Degjo more djale. 'Kriza ime e identitetit' vjen se ne gen une jam 'mercenar' dhe funksionoj me baze ne: placke & 'p***', dhe nxjerrja ime jashte lojes me te pelqyer te para-rendesve te mi, dhe zevendesimi i saj me lojen e 'konsumit per hir to konsumit' me ka futur drejt rruges se Qametit Universal Monoteist, qe ti dhe llomotitesit e tu Bizantine, Myslimane, Evangjeliste i jeni futur me themeli.

Por ta garantoj une: kur te bjere pluhuri une do jem ne kembe...ti do jesh i shtrire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 11-01-2007 më 16:56
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,371
    Postimet në Bllog
    22
    Degjo more djale. 'Kriza ime e identitetit' vjen se ne gen une jam 'mercenar' dhe funksionoj me baze ne: placke & 'p***', dhe nxjerrja ime jashte lojes me te pelqyer te para-rendesve te mi, dhe zevendesimi i saj me lojen e 'konsumit per hir to konsumit' me ka futur drejt rruges se Qametit Universal Monoteist, qe ti dhe llomotitesit e tu Bizantine, Myslimane, Evangjeliste i jeni futur me themeli.

Por ta garantoj une: kur te bjere pluhuri une do jem ne kembe...ti do jesh i shtrire.
    E shikon, me ne fund e the me gojen tende pa qene nevoja qe une te te vija gishtin atje ku te dhemb. Prandaj kur thua "une jam shqiptar", duhet te thuash, une jam shqiptar i prere nga brumi i Esat Pashe Toptanit dhe Enver Hoxhes, por jo nga brumi i Gjergj Kastriotit, Ismail Bej Vlores, Ahmet Zogut.

Ty te dhembin syte kur e gjen veten perballe bustit te Gjergj Kastriotit ne Tirane, Prishtine apo Shkup, pasi ndryshe nga ai burri qe ke perpara, qe e jetoi jeten e tij me principin "une do te jem deri ne fund mik i virtytit dhe jo i fatit", ti po e jeton jeten tende me principin "une do te jem deri ne fund miku i interesit te Qafirit e askujt tjeter".

Dhe shembulli i jetes tende sot, eshte argumenti me i madh i gjalle per kedo te huaj qe te dali e thote se shqiptaret nuk jane pasardhes se ilireve apo epiroteve, ata jane thjesht nje miks njerezish qe te shenjte ne jeten e tyre nuk kane asgje pervecse interesin personal te momentit.

Shikon sa mire eshte kur tregohesh i sinqerte me vetveten.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-10-2005
    Postime
    85
    Citim Postuar më parë nga Albo
    E shikon, me ne fund e the me gojen tende pa qene nevoja qe une te te vija gishtin atje ku te dhemb. Prandaj kur thua "une jam shqiptar", duhet te thuash, une jam shqiptar i prere nga brumi i Esat Pashe Toptanit dhe Enver Hoxhes, por jo nga brumi i Gjergj Kastriotit, Ismail Bej Vlores, Ahmet Zogut.

Ty te dhembin syte kur e gjen veten perballe bustit te Gjergj Kastriotit ne Tirane, Prishtine apo Shkup, pasi ndryshe nga ai burri qe ke perpara, qe e jetoi jeten e tij me principin "une do te jem deri ne fund mik i virtytit dhe jo i fatit", ti po e jeton jeten tende me principin "une do te jem deri ne fund miku i interesit te Qafirit e askujt tjeter".

Dhe shembulli i jetes tende sot, eshte argumenti me i madh i gjalle per kedo te huaj qe te dali e thote se shqiptaret nuk jane pasardhes se ilireve apo epiroteve, ata jane thjesht nje miks njerezish qe te shenjte ne jeten e tyre nuk kane asgje pervecse interesin personal te momentit.

Albo
    te pakten ai qafir arnaut=shqiptar mistrec eshte i sinqerte dhe ashtu e kupton, kurse ti o nene nene, fluturo fluturo, por pak me ngadale lale se do ja besh bam dhe do na vritesh keq kur te biesh. qenke nje nariston i keq ti, s'mbushke hic. Qekur na u be Zogu personalitet per tu pare si shembull o qyp????Si zogu dhe enveri ne nje hale kane shkuar dhe jane frymezuar, se ishte zogu qe erdhi enveri, se ishte nano qe erdhi prape sala, e keshtu me rradhe, po kjo s'do te thote asnje gje se nga vijme ne dhe se kujt race i perkasim. Raca jone ka qene destinuar prej shekujsh per tu zhdukur nga barbaret rreth e qark nesh, dhe duhet te jemi shume te kenaqur qe jemi ketu ku jemi, dhe t'i lejme budallalliqet se "a jemi apo jo te denje qe te quhemi pasardhes te ilireve apo leshit".

Shume arrogance boshe nga ana jote Albo

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anëtarësuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Lereni Albo-n se ka boten e tij, nuku kuptojme ne nga bota e tij jashtokesore, keshtu qe me mire te ngelet sic eshte ketu.

Ne lidhje me temen, c'rendesi ka nese serbet e konsiderojne rraciste apo jo kete teori?!!!. Rendesi ka qe ne si shqiptare te pasurojme me teper historine tone te lashte dhe te forcojme me tutje identitetin tone. Si eshte ajo shprehja e bukur shqiptare: "Karvani te ece perpara pa qente le te lehin".

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Le te thone c'te duan serbet... bota na njeh ashtu si jemi
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar Maska e terili
    Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Meritoj? ke? emrin tim? po une jam o njeri...s'kam c'te meritoj. Ai Dropulliti erdhi edhe hedh vickla bashke me Bizantinet e tjere te cilet..fatkqesisht...nuk jane me.

P.S. Ai Dropulliti eshte i cmendur.

kush eshte ky dropulliti o patriot qe i thote kto deklarata dhe ne tv pale. jetoj jashte dhe si kam ndjekur kto perralla te cuditshme.

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

i/e regjistruar Maska e terili
    Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Albo

Albo

c'eshte ky brume mer vlla gjergj kastrioti me ata te dy . qenka bo brumi jot hime per pulat

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  5. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •