Princi shqiptar, Leka Zogu i Dytë, u shpreh të hënën i zhgënjyer që babai i tij, pretendenti për fronin mbretëror, Leka i Parë, nuk është pritur në vizitë nga kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi. Ndërsa zyrtarë nga kabineti i Kryeministrit deklaruan për agjencinë e lajmeve KosovaLive se Oborri Mbretëror e ka ngatërruar agjendën, sepse vizita ka qenë e parashikuar për të martën dhe jo për të hënën.
Trashëgimtari i Fronit Mbretëror të Shqipërisë u shpreh i zhgënjyer që nuk arriti të takohet me Thaçin, edhe pse tha se ka raporte shumë të mira me përfaqësuesit e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), parti kjo që drejtohet nga Thaçi.
“Unë personalisht kam marrëdhënie të mira me kryesinë e PDK-së, mirëpo më vjen shumë keq që në këtë aspekt kryeministri nuk ka zbatuar dëshirën e të gjithë kryesisë që të mos takojë naltmadhëninë e tij, por shpresojmë se agjenda e tij do të ndryshojë”, tha princi Leka II.
Ai i bëri këto komente gjatë një takimi që zhvilloi sot me kryetarin e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AKK), Ramush Haradinaj, në shtëpinë e këtij të fundit në lagjen Arbëria.
Leka II Zogu i ka prirë të hënën vizitave në Kosovë, pasi i ati i tij u tha se nuk ndihej mirë me shëndet.
Zëdhënësi i Qeverisë, Memli Krasniqi, tha për KosovaLive se ka ndodhur një keqkuptim nga vetë Oborri Mbretëror, sepse agjenda e takimit me kryeministrin Thaçi ka qenë për të martën dhe jo për të hënën. Ai tha se kjo vizitë mund të mbahet të martën, pa asnjë dyshim.
Pra sipas Krasniqit, shefi i qeverisë nuk e ka refuzuar takimin por ka ndodhur një keqkuptim nga Oborri Mbretëror.
Krijoni Kontakt