Close
Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 222
    Nje hapje teme per Nene Terezen, jo vetem qe eshte e gabuar por eshte edhe ofenduese per personin e saje. Eshte e papranueshme qe disa analfabet te ofendojne gruan me te rendesishme te hstorise. Eshte turp, jo per talebanet, por per ata qe u japin mundesi atyre te marrin per goje nje Grua te tille. E ka thene disa here qe jam shqiptare, disa here.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Mor ti zoteri patriotizmi nuk trgohet me llafe thjesht duke then une jam shqipatr se nuk ka kurrfar vlere,ate qe beri ajo nuk e ka bere askush,dhe ta diish qe ka ardhur ne shkoder dhe eshte kujdesur dhe per femijet shqiptare,ti po me tregon mua nese ajo ka thene a eshte shqipatre kur ti thu 'Una jam mysliman' ne vend qe te thuash Jam shqipatr,do ta dijne te gjithe kush je???tregoje mos fol,se shume mire mund te thoshte jam shqiptare por cfare vlere do kishte nderkohe qe ajo shqipatre u be njohur fale humanizmit te saj dhe jo se nk ka thene se ishte shqipatre
    Adem Jashari ishte Patriot por të paktën një herë në jetën e tij ka thënë " Unë Jam Shqiptar "

Skënder-Beu ishte Patriot por të paktën një herë në jetën e tij ka thënë " Unë Jam Shqiptar "

Teuta ishte Patriote por të paktën një herë në jetën e saj kishte thënë " Unë Jam Shqiptare "

__

Pse nuk ndodhi një gjë e tillë edhe me "Nënë Terezen" ... ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Na trego më shumë mbi "Nënë Terezen", na trego dikund ku tha publikisht :

UNE JAM SHQIPTARE
    Thenja ma e njohur e Nënë Terezes "By blood, I am Albanian. By citizenship, an Indian. By faith, I am a Catholic nun. As to my calling, I belong to the world. As to my heart, I belong entirely to the Heart of Jesus."

Ku merrni vesh ju arabt e saharas se ça eshte krenaria ..
    D'Oh!

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Ajo ka qen bamirse, bota eshte krenuar me te, i ka ndihmuar gjithe indis qe sot ata dergojn edhe raketa per ne hen, kurse shqiptaret s'kan asgje per te ngren.

Ajo i ndihmoj sincerisht, bile edhe atje beri shtratin e varrit, Ajo nga goja e saj nuk deshi qe ta quajm "nan", por Tereza e Kalkutes Indian, e jo Anjeza e Shkupit (shkodres apo Prizrenit), ajo nuk tha qe jam Shqiptare, por Indiane me prejardhje Shqiptare, kjo eshte njesoj sikurse Geri -Tr te thot jam Njeri me prejardhje majmunesh, sa bajat qe do t'ishte, njekohesisht edhe ofendim per ne tjeret qe nuk mendojm qe paraardhesit e tan ishin te tille, majmun qe te çveshemi nga lekurat tona.

Pra ate e beri te famshem Vatikani, jo puna e saj, si ajo ? Ke me qindra mijera,.. ajo nuk shpenzoi asnje cent nga djepi i saj, atehere cka e ben te vecant terezen e kalkutes ?
    O r'pordha arab muti qe nuk ke fare respekt per shqiptaret e tjere por vetem per hoxhallaret e tu te leshit qe mblidheni se bashke dhe thurni traplliqe me oke kunder te tjereve,si e ke hallin ti mor bythzi,mos me bej mua paralelizma koti se ty pervec talebaneve te tu nuk te perkrah askush
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Nënë Terezën, të cilën e quan e tërë bota Nënë në saje të angazhimit të saj personal që e mahniti botën me humanizmin e saj dhe deklarojë me krenari se në shkurt të vitit 1997 tha: „Unë jam shqiptare“. Në të vërtetë, në shkurt të vitit 1997, në Lutjet Tradicionale të Mëngjesit,në Shtëpinë e Bardhë në Washington, Nëna Tereze ishte përkulur para Presidentit Rugova, i’a kishte marrë e ia kishte puthur dorën (në prani të Presidentit Bill Klinton) dhe pastaj i ishte drejtuar ish presidentit të SHBA-ve Bill Klintonit, duke i thënë: "Zotni President. Ky është presidenti im dhe i Kosovës – Ibrahim Rugova. Të lutem ma ke në kujdes, bashkë me popullin tim!" Kjo është menquria më e madhe e një personaliteti siq ishte e Madhja Nënë Tereza. Mbas përfundimit të luftës në Kosovë, Presidenti Bill Klinton kishte shkuar në Kalkutë dhe duke u lutur mbi varrin e Nënës Tereze, ndër të tjera i kishte thënë: "Nënë, ndjehem krenar dhe i çliruar në shpirt, që Zoti na ndihmoi dhe ta çova në vend amanetin!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    1. Nënë Tereza
    2. Martin Luther King, Jr.
    3. John F. Kennedy
    4. Albert Einstein
    5. Helen Keller
    6. Franklin D. Roosevelt
    7. Billy Graham
    8. Pope John Paul II
    9. Eleanor Roosevelt
    10. Winston Churchill
    11. Dwight D. Eisenhower
    12. Jacqueline Kennedy Onassis
    13. Mohandas Gandhi
    14. Nelson Mandela
    15. Ronald Reagan
    16. Henry Ford
    17. Bill Clinton
    18. Margaret Thatcher

Interesant nuk paska asnje musliman per tu admiruar ne kete shekull?Ndoshta ato bejne pjese ne ndonje liste tjeter me ne krye Bin Landen.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    kjo nuk beri asgje per shqiperin, as 5 leke te vjetra nuk dha.
    gabim trashanik i qeveris shqiptare qe ka vendosur bustin e saj ne rinas. jame i mendimit qe duhet hequr

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Nënë Terezën, të cilën e quan e tërë bota Nënë në saje të angazhimit të saj personal që e mahniti botën me humanizmin e saj dhe deklarojë me krenari se në shkurt të vitit 1997 tha: „Unë jam shqiptare“. Në të vërtetë, në shkurt të vitit 1997, në Lutjet Tradicionale të Mëngjesit,në Shtëpinë e Bardhë në Washington, Nëna Tereze ishte përkulur para Presidentit Rugova, i’a kishte marrë e ia kishte puthur dorën (në prani të Presidentit Bill Klinton) dhe pastaj i ishte drejtuar ish presidentit të SHBA-ve Bill Klintonit, duke i thënë: "Zotni President. Ky është presidenti im dhe i Kosovës – Ibrahim Rugova. Të lutem ma ke në kujdes, bashkë me popullin tim!" Kjo është menquria më e madhe e një personaliteti siq ishte e Madhja Nënë Tereza. Mbas përfundimit të luftës në Kosovë, Presidenti Bill Klinton kishte shkuar në Kalkutë dhe duke u lutur mbi varrin e Nënës Tereze, ndër të tjera i kishte thënë: "Nënë, ndjehem krenar dhe i çliruar në shpirt, që Zoti na ndihmoi dhe ta çova në vend amanetin!
    keto jane pallavra

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    A është Nënë Tereza ajo që asnjëherë nuk tha : " JAM SHQIPTARE " ... !!!
    asnjehere? e ke pergjuar gje ti ne cdo caste te jetes te saj ?
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Nena tereze nuk eshte figure kombetare e as qe ka te beje me kete qeshtje, ajo eshte per te krishteret idol fetar. Asaj te vetmen gjat tere jetes se vet asnjehere nuk i shkoi mendja te thot se jam shqiptare por : jam e krishtit tha ajo.

Faqja 3 prej 23 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •