Ne periudhen e pasluftes dihet se ne Kosove kemi nje vershim te organizatave te huaja nga vende te ndryshme, te cilat besoj se punojne jashte juridiksionit te Bashkesise Islame te Kosoves, qe eshte institucioni kryesor qe perfaqeson muslimanet e Kosoves. Keto organizata te huaja sipas asaj qe di une, u eshte lene hapesire qe te veprojne ne vende te ndryshme te Kosoves dhe Bashkesia Islame ka deshtuar ne kontrollimin e asaj se cfare ideologjie po perhapen aty. Pas luftes dhe sidomos shtatorit te 2001, me sa duket pervec mesimeve fetare ne keto organizata kane filluar te perhapen edhe botekuptimet dhe qendrimet politike te vendeve prej nga vijne keto organizata.
Gjithashtu edhe struktura e besimtareve muslimane ka filluar te ndryshoje, meqe kemi tani pamje te ndryshme si ne konstruktimin e xhamive ashtu edhe ne paraqitjen e jashtme te disa besimtareve qe vetequhen edhe ata muslimane.
Ne emisionet e ndryshme televizive qe kam degjuar Naim Ternaven dhe mesazhet qe ai percjell ne emer te gjithe shqiptareve pa dallim feje jane teresisht te ndryshme nga disa qe quhen muslimane, qe me ka rene rasti ti lexoje, qe me siguri jane te indoktrinuar nga keto lloj organizatash te reja.
Atehere:
Pse Bashkesia Islame, si institucion kryesor i besimtareve muslimane nuk identifikon dhe distancohet publikisht nga kjo dukuri e re e ekstremizmit fetar apo islamit me ndryshe ne Kosove?
Do ti sjell vetem disa shembuj qe i lexova ne nje webfaqe, dhe nuk eshte hera e pare qe kam lexuar komente te tilla.
selam alejkum
vella Spurs sdi sa po sha une ti nuk po e njifke fen islame sa duhet.tybe ne paqe shajt dikush bin ladenin sma mer mendja qe e kishe mbrojt qaq shum qysh je tu e mbrojt kete qufar don lush gjergj dhe i thush atij vellaut ne evrop per nje fjal goje hyn ne burg pse kaq shum merzitesh per ate qufar don lush hamomin.
Ne fen islame nuk ka shqiptar,as fis as,vella..te gjith i kemi armiq nese jane kunder islamit.Vella eshte vetem ai qe eshte ne dinin tone,pasi Allahu Zoti jone na urdherone kete,e kush ehte ai zullumqar qe mundet ti kundershton Zotit te gjithesise?pervec injoranteve ,te paditurve sikur puna jote : Et-Tewbe:
Kush ne fakt po qendron prapa ketyre elementeve?Pastaj pej themeleve te dinit islam pra prej teuhidit eshte se njeriu per te qene mysliman duhet ameriken dhe cdo shtet tjeter te kufit dhe cdo personi ose populli qe i ndjek ata,pra edhe ate te kosoves ose maqedonise ose shqiperise ose shteteve kuffare te arabeve,ti urrej me se paku me zemer,duhet tu shpalle lufte me se paku me zemer,duhet te jete i vetedijshem per kufrin e tyre dhe demit te kufrit te tyre,duhet ti nderpres maredhenijet me ta te distancohet ma se paku me zemer dmth te mos kete ndjenja dashurie ose admirimi per ta ne zemren e tij e ku me tu lutet atyre dhe ne fund,ti shpalle qafire edhe ATA qe dyshojne ne kufrin e tyre.
Krijoni Kontakt