Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 134
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga Fiori Lexo Postimin
    Faleminderit te dy nga keshillat.

E vetmja arsye qe mendoj te shes njerin eshte sepse nuk jam fotografe me profesion dhe nq se kerkoj te ble nje aparat te ri ne shtepi do vrasin mendjen perse me duhen kaq shume kamera. Megjithese une e kam me te lehte te ble se sa te shes. S'kam shitur ndonjehere gje dhe s'besoj te me eci kete rradhe

Nga ato qe sugjeroi Reiart, mendoj NIKON P7100 s'duket keq dhe nuk mu duk shume i shtrenjte. Gjithashtu Soni NEX me pelqeu nga sa lexova. Por nq se marr me te miren, keto shtrenjtohen pak.

Po ndjek keshillen tende Force-Intruder, te shkoj ne dyqan dhe ndoshta me mbushet mendja atje c'te marr. Me vone bej pazarin ne internet.
    Fiori per ta shitur perdor Cl fee free por duhet te takohesh me bleresin face to face. Amazon & ebay e shet online fee involved.
    I LOVE GOD

j&g

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Eksperienca me ka treguar qe kete fjali e thone vetem ata qe nuk kane durim apo aftesi te mesojne programe te tilla. Ose ata te cilet jane shume pleq e konservatore per te pranuar e perqafuar teknologjite e reja...

Ajo qe ti apo te tjeret nuk kuptoni, eshte qe ne fotografine dixhitale, postprocesimi eshte IMPERATIV. Procese si eliminimi i noise "zhurmes" kerkojne doemos postprocesim. Po ashtu edhe rregullimi i shformimit optik.

Aparatet per te cilat po flasim, prodhojne negative dixhitale RAW te cilet duhen "zhvilluar" dhe rregulluar ne te njejten menyre ne te cilen fotografet analoge me film, perdorin dhomen e erret ku lanin, zhvillonin dhe kompensonin ekspozimin e negativave te tyre.
    Cfare kujton se fotografet e medhenj qe fotografonin me film nuk i "manipulonin" fotot e tyre permes filtrave me ngjyra per te erresuar qiellin pershembull e per te nxjerre ne pah rete?

Qe te flasesh duhet te kesh idene e koncepteve baze te fotografise
    Une bej akoma foto me film dhe i laj vete ne dhome te erret, kur mundem normalisht dhe nga eksperienca ime mund te te them qe jane jo vetem shume me te bukura se fotot me digitale, por japin edhe me shume kenaqesi..
    Edhe pse fotografet e medhenj manipulonin eshte tjeter gje...teknoogjia eshte bere tashme diēka qe e perdorin te gjithe dhe e quajne veten fotograf te gjithe...tjeter gje eshte dhoma e erret me teknologjine Force...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Robbery : 20-03-2012 mė 18:27
    https://www.behance.net/robberysk1100

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Me shume u nisa duke pare dhe price, per macro kjo ishte me e lira qe pashe. Plus, review-te qe lexova ishin goxha te mira. Nuk e di, sa me shume shef me shume behesh konfjuze

http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F2.8G.html

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    po dhe kjo tjetra per portraits, goxha reviews paska. ufa, ika me mire, se paskam mendje t'keqe sot. lool
    http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F1.4G.html

p.s. i leviza postet ketu, meqenese eshte hapur kjo tema kastile per aparatet fotografike, ku mund ti hyne ne pune shume te tjereve qe mund te jene te interesuar ne vazhdim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 20-03-2012 mė 19:07

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Robery Lexo Postimin
    Une bej akoma foto me film dhe i laj vete ne dhome te erret, kur mundem normalisht dhe nga eksperienca ime mund te te them qe jane jo vetem shume me te bukura se fotot me digitale, por japin edhe me shume kenaqesi..

Jane me te bukura? OK... E di sa here e kam degjuar kete? Edhe nga pro...
    I vetmi vend ku ngecin pastaj eshte kur i pyes: Specifikisht si, ku, ne c'menyre jane me te bukura?
    Ke ndonje pergjigje qe ka vertete kutpim? Ku qendron superioriteti i nje fotoje te prodhuar nga filmi krahasuar me digitalen?
    Une e kuptoj qe ndonjehere eshte bukur te udhetosh mbi nje karroce me kuaj... ka stil... ajer i paster... flladi... po kjo nuk do te thote se ajo karroce eshte superiore ndaj nje Ferrari. Sepse te jemi te sinqerte ndryshimi eshte ky...

Une kam ende aparate me film...madje edhe te vjeter fare me film 80mm nga ata si fizarmonike... eshte nostalgjike... e kendshme... por te them qe ben foto me te bukura nuk e them dot.

Citim Postuar mė parė nga Robery Lexo Postimin
    Edhe pse fotografet e medhenj manipulonin eshte tjeter gje...teknoogjia eshte bere tashme diēka qe e perdorin te gjithe dhe e quajne veten fotograf te gjithe...tjeter gje eshte dhoma e erret me teknologjine Force...
    Nuk ka rendesi si e quajne veten te gjithe... ka rendesi si i quajne te tjeret ata.
    Merr ketu ne forum... une nuk e kuptoj manine qe kane te gjithe te postojne foto. Posto e posto foto edhe kur i shikon ne fund 99% e tyre jane mediokre total. E keqja eshte se nuk po flas per amatoret... po flas per ata qe e bejne per zanat.
    Kane bere foto vetem per te thene qe "kam qene ketu"... per kaq. Asgje per te komunikuar.

Dhe sa per dhomen e erret me teknologjine... nese deshiron te lexosh mund te te jap ndonje liber apo tekst informues qe me pas te gjykosh se si koncepti i "camera obscura" nuk ka ndryshuar prej mijera vitesh... Filmat lahen ... edhe negativet dixhitale lahen... nqs ke pare ndonjehere nje file raw do ta kuptosh kete.
    Ti je dhe e arteve me duket? E di qe camera obscuran e kane perdorur

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    po dhe kjo tjetra per portraits, goxha reviews paska. ufa, ika me mire, se paskam mendje t'keqe sot. lool
    http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F1.4G.html
    Pinku shkurt:

- Objektiv makro 40 apo 60mm mos bli. Eshte lek i hedhur dem. Duhet ti afrohesh shume subjektit. Ke per te zene driten. Keto jane anet problematike.

- 50mm si te gjitha lentet prime (pra qe kane fixed focal length) ka cilesi optike te shkelqyera. Virtualisht nuk ka distorsion... eshte shume e shpejte dhe ben foto shume te bukura... edhe portrete te bukura pa dyshim. Ana tjeter e mire e asaj lenteje eshte se eshte perfekte per street photography... me te vertete nuk ka zoom. Mjafton te levizesh pak para pas vete edhe rregullohesh.
    Une nga 50 i nikon preferoj kete: http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F1.4D.html
    Mundohu ti evitosh keto lentet G (gelded lol) te nikonit. Ketyre per tu ulur koston u jane bere modifikime te pakendshme te tipit u eshte bere trup plastik, kane brenda elemente plastike... i hiqet aperture ring (po te shohesh ajo tjetra e ka).
    Per 50mm nuk them dot asgje... eshte objektiv optikisht i mrekullueshem.

Edhe nje gje te fundit... une te sugjeroj ti hedhesh nje sy edhe 50mm f1.4 ex dg hsm te sigmas... ja merr nikonit edhe per bokeh edhe per saturiation edhe per cilesi ndertimi. Besoj se eshte e vetmja lente ku Sigma e kalon bindshem Nikkorin. Shikoje sa eshte duket sikur e ka pjelle kjo ate te nikkorit aq e madhe eshte krahasuar me te:

Vetem se ka nje gje... eshte full frame. Kjo do te thote qe te d7000 kjo sillet si lente afersisht 80mm. Kjo e ben ultra te mire per portrete... po per street photography fillon ndryshon puna... Diferencen e kendit mund ta gjykosh duke bere 2 foto me 18 - 105. Nje nje 50 mm dhe nje ne 80mm
    Pastaj shiko sa te mbetet jashte nga frame.

Une kam vendos qe do ble vetem lente full frame se heret a vone dihet qe do them "me duhet nje full frame tani"... edhe nuk kam ndermend te hedh apo shes gjithe lentet per te ribrlere te reja fulle frame.

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    A eshte veshtir me punu me keta aparate se qysh jam ka lexoj une po tham kurr skam me u msu.

Tregomni sa kushton nje qesi gugjumi me aparat komplet.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    A eshte veshtir me punu me keta aparate se qysh jam ka lexoj une po tham kurr skam me u msu.

Tregomni sa kushton nje qesi gugjumi me aparat komplet.
    Jo nuk eshte po pate durim te lexosh manualin.
    Dhe cmimi ndryshon ne vartesi te objektivit... pra mund te levize nga 1100-2200 euro... +/- nga objektivi gjithmone

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Intruder thanks a lot . I hodha nje sy atij nikkor 50mm goxha I mire dhe ai. Do e kem parasysh, dhe nga cmimi Jo keq.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Intruder thanks a lot . I hodha nje sy atij nikkor 50mm goxha I mire dhe ai. Do e kem parasysh, dhe nga cmimi Jo keq.
    No problem... je qe je me mendje te keqe pse nuk merr nje all-in-one?
    http://imaging.nikon.com/lineup/lens...d_vr/index.htm
    Ben edhe foto makro kjo gjeja... e ve nje here ne aparat edhe nuk e heq me

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •