Une bej akoma foto me film dhe i laj vete ne dhome te erret, kur mundem normalisht dhe nga eksperienca ime mund te te them qe jane jo vetem shume me te bukura se fotot me digitale, por japin edhe me shume kenaqesi..
Edhe pse fotografet e medhenj manipulonin eshte tjeter gje...teknoogjia eshte bere tashme diēka qe e perdorin te gjithe dhe e quajne veten fotograf te gjithe...tjeter gje eshte dhoma e erret me teknologjine Force...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Robbery : 20-03-2012 mė 18:27
https://www.behance.net/robberysk1100
Me shume u nisa duke pare dhe price, per macro kjo ishte me e lira qe pashe. Plus, review-te qe lexova ishin goxha te mira. Nuk e di, sa me shume shef me shume behesh konfjuze
http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F2.8G.html
po dhe kjo tjetra per portraits, goxha reviews paska. ufa, ika me mire, se paskam mendje t'keqe sot. lool
http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F1.4G.html
p.s. i leviza postet ketu, meqenese eshte hapur kjo tema kastile per aparatet fotografike, ku mund ti hyne ne pune shume te tjereve qe mund te jene te interesuar ne vazhdim.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 20-03-2012 mė 19:07
Jane me te bukura? OK... E di sa here e kam degjuar kete? Edhe nga pro...
I vetmi vend ku ngecin pastaj eshte kur i pyes: Specifikisht si, ku, ne c'menyre jane me te bukura?
Ke ndonje pergjigje qe ka vertete kutpim? Ku qendron superioriteti i nje fotoje te prodhuar nga filmi krahasuar me digitalen?
Une e kuptoj qe ndonjehere eshte bukur te udhetosh mbi nje karroce me kuaj... ka stil... ajer i paster... flladi... po kjo nuk do te thote se ajo karroce eshte superiore ndaj nje Ferrari. Sepse te jemi te sinqerte ndryshimi eshte ky...
Une kam ende aparate me film...madje edhe te vjeter fare me film 80mm nga ata si fizarmonike... eshte nostalgjike... e kendshme... por te them qe ben foto me te bukura nuk e them dot.
Nuk ka rendesi si e quajne veten te gjithe... ka rendesi si i quajne te tjeret ata.
Merr ketu ne forum... une nuk e kuptoj manine qe kane te gjithe te postojne foto. Posto e posto foto edhe kur i shikon ne fund 99% e tyre jane mediokre total. E keqja eshte se nuk po flas per amatoret... po flas per ata qe e bejne per zanat.
Kane bere foto vetem per te thene qe "kam qene ketu"... per kaq. Asgje per te komunikuar.
Dhe sa per dhomen e erret me teknologjine... nese deshiron te lexosh mund te te jap ndonje liber apo tekst informues qe me pas te gjykosh se si koncepti i "camera obscura" nuk ka ndryshuar prej mijera vitesh... Filmat lahen ... edhe negativet dixhitale lahen... nqs ke pare ndonjehere nje file raw do ta kuptosh kete.
Ti je dhe e arteve me duket? E di qe camera obscuran e kane perdorur
Pinku shkurt:
- Objektiv makro 40 apo 60mm mos bli. Eshte lek i hedhur dem. Duhet ti afrohesh shume subjektit. Ke per te zene driten. Keto jane anet problematike.
- 50mm si te gjitha lentet prime (pra qe kane fixed focal length) ka cilesi optike te shkelqyera. Virtualisht nuk ka distorsion... eshte shume e shpejte dhe ben foto shume te bukura... edhe portrete te bukura pa dyshim. Ana tjeter e mire e asaj lenteje eshte se eshte perfekte per street photography... me te vertete nuk ka zoom. Mjafton te levizesh pak para pas vete edhe rregullohesh.
Une nga 50 i nikon preferoj kete: http://www.nikonusa.com/Nikon-Produc...%252F1.4D.html
Mundohu ti evitosh keto lentet G (gelded lol) te nikonit. Ketyre per tu ulur koston u jane bere modifikime te pakendshme te tipit u eshte bere trup plastik, kane brenda elemente plastike... i hiqet aperture ring (po te shohesh ajo tjetra e ka).
Per 50mm nuk them dot asgje... eshte objektiv optikisht i mrekullueshem.
Edhe nje gje te fundit... une te sugjeroj ti hedhesh nje sy edhe 50mm f1.4 ex dg hsm te sigmas... ja merr nikonit edhe per bokeh edhe per saturiation edhe per cilesi ndertimi. Besoj se eshte e vetmja lente ku Sigma e kalon bindshem Nikkorin. Shikoje sa eshte duket sikur e ka pjelle kjo ate te nikkorit aq e madhe eshte krahasuar me te:
Vetem se ka nje gje... eshte full frame. Kjo do te thote qe te d7000 kjo sillet si lente afersisht 80mm. Kjo e ben ultra te mire per portrete... po per street photography fillon ndryshon puna... Diferencen e kendit mund ta gjykosh duke bere 2 foto me 18 - 105. Nje nje 50 mm dhe nje ne 80mm
Pastaj shiko sa te mbetet jashte nga frame.
Une kam vendos qe do ble vetem lente full frame se heret a vone dihet qe do them "me duhet nje full frame tani"... edhe nuk kam ndermend te hedh apo shes gjithe lentet per te ribrlere te reja fulle frame.
A eshte veshtir me punu me keta aparate se qysh jam ka lexoj une po tham kurr skam me u msu.
Tregomni sa kushton nje qesi gugjumi me aparat komplet.
Intruder thanks a lot. I hodha nje sy atij nikkor 50mm goxha I mire dhe ai. Do e kem parasysh, dhe nga cmimi Jo keq.
No problem... je qe je me mendje te keqe pse nuk merr nje all-in-one?![]()
http://imaging.nikon.com/lineup/lens...d_vr/index.htm
Ben edhe foto makro kjo gjeja... e ve nje here ne aparat edhe nuk e heq me![]()
Krijoni Kontakt