Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Brasil Pentacampeņn ! Maska e inter_forever
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443

Kanatiere leshi !!!

Pershendetje te gjitheve !
    Kam degjuar nga te moshuarit se me pare ka qene tip ilaci kunder ftohjes veshja e rrobave me perberje leshi ne mish...
    Nje komshiu im , kuptohet jane ata te brezit te vjeter, rreth 50 vjec, me thoshte qe e mban gjithmone veshur e nuk do tia dije per semundje . Po ta hiqte fanellen e leshit ,
    semurem direkt me te ftohet - thoshte ai.....
    A eshte e vertete qe ndihmone ne sherimin nga te ftohtit?
    A te ndihmon ne periudhen e dimrit kur ben ftohte ? Po e veshe mos organizmi mesohet me te , dhe semuresh kur e heq?
    Nga ana shkencore si shpjegohet qe fanellat e leshit rekomandohen per ata qe jane semure me te ftohet te hershem...
    faleminderit
    Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Nga emri e shikoj se jeton ne Itali por me duket se kur flet per ate 50 vjecarin e ke fjalen per dike qe ka jetuar ne Shqiperi, apo jo?

Eshte e vertete qe fanellat e leshit te mbrojne nga i ftohti? Sigurisht!! Dhe kjo me shume se ne cdo vend tjeter ne Shqiperi ku kushtet gjate dimrit kane qene dhe jane deri diku minimale.

Ne shtete te tjera ndoshta kjo nevoje nuk shihet sepse konditat jane shume me te larta. Ne makine ke nxehes; po ashtu ne shkolle, ne pune, apo dhe shtepi. Plus qe veshmbathja eshte e nje cilesie me te larte.

Do t'ia rekomandoja dikujt te mbante veshur gjithmone nje fanelle leshi? Varet se ku jeton ky person. Nese terreni eshte shume i ftohte dhe kushtet jane jo te mira, sigurisht. Nese s'eshte e nevojshme, atehere pse?

Nuk e di, kur flet per ate plakun qe e mban gjithmone veshur, e ke fjalen dhe gjate veres? Por besoj se te kam keqkuptuar sepse s'eshte mire qe trupi te mesohet gjithmone me dicka sepse pastaj kalon ne nje shkalle tjeter kerkese duke i ndryshuar receptoret e temperatures.
    If I Only Could....

Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    Me duket se nuk jam shprehur qarte me pare .
    Une po flisja per te ftohurit kronike, apo per bronkitin pra
    kur je i semure me te ftohte.
    Une jetoj ne Itali .
    Problemi nuk eshte tek kushtet sepse edhe ne shqiperi brenda ne shtepi i kane kushtet se ndezin ngrohesa .
    Problemi i BRONKITIT eshte tek Djersa...pra kur ti behesh me djerse jashte duke ecur ,apo kur je pak pa qef atehere era ose i ftohti i dimrit ta than djersen ne trup
    dhe aty ftohesh me keq . Kanatierja e leshit ta mban trupin e ngrohte edhe kur ti je me djese- ky eshte argumenti qe perdorin ata qe e mbajne veshur.
    Pra eshte e vertete qe kanatierja e leshit e kryen kete funklsion , pra qe nuk ta le djersen qe te ftohet ?
    Ndersa me pare jo veten ai komshiu im por edhe te tjere e kishin fanellen si dicka te zakonshme, per tu mbrojt nga bronkiti...
    PROBLEMI qendron tek ajo qe thu ti ..si do ja beje ne vere personi, se trupi mesohet me ate fanelle ?
    Ai personi thoshte qe e hiqte gradualisht me ardhjen e veres ...
    Besoj se me kuptove per cfare e kisha fjalen..
    Faleminderit per pergjigjen..
    pershendetje
    Io non rubo il campionato e in serie B non sono mai stato..C'E SOLO L'InternAcionale !

i/e regjistruar Maska e troptit
    Anėtarėsuar
    04-07-2002
    Vendndodhja
    Ne ate pjese te tokes qe me takon
    Postime
    109
    Tung!
    Ajo fare kanatiere leshi qe thua ti ne veri ka qene shume e perhapur, e mendoj te jete akoma, e quhet SHTAT LESHI. Ka formen e kanatieres e eshte shume e i ngrohte,por vishet siper nje bluze te holle me menge te gjata apo te shkurtera, se duhet te kesh lekure derri ta durosh.
    te uroj te gjithe te mirat!e se shpejti te gjesh noj goce qe te mos kesh nevoje per kanatjere leshi.
    P.S.Po s'te vje turp qe je interist?!

Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    Hahahahaah
    O lal po une pyeta per kuriozitet , se vete jam sportist, e ska cme hyn ne pune kanatiere leshit.
    Megjithate rrofsh per pergjigjen.
    p.s meglio sconfiti che milanisti ...falenderoj zotin qe me beri interist , me skuadren me simpatike ne bote.

ahahahhaah po te ishte e mire kanatierja e leshit e perdorte dhe bota
    p si nuk i krruhet trupi xhanem atij te gjorit

ShPiRt Maska e tonushi
    Anėtarėsuar
    25-12-2003
    Vendndodhja
    kine
    Postime
    16

ke te drejte inter_forever

inter_forever ne lidhje me pyetjen tuj persa i perket kanatjeres te leshit . Kur une kam qene e vogel kam vujtur shume shpesh nga asma bronchiale pra qe prej moshe shume te njome dhe deri ne 10 vjec une kam qen me shume here ne spital sesa ne shtepi. kanatjerja e leshit nga njera ane eshte e mire por nga ana tjeter jo dhe aq sepse trupi behet adikt me te dhe kur vjen momenti qe ta heqesh te le disa pasoja. une jam e lumtur qe ne moshen 10 vjec perfundimisht nuk e vesha me por aman kisha shume probleme si pershembull kur ftohej pak koha ndonese vishesha trashe prape kisha ftohte qofte edhe ne behar dhe u semura shume here. kanatjerja e leshit ka qene me shume per te pire djersen qe trupi leshonte ( e kam fjalen per njerzit qe si une kishin asme pra qe djersinin kot me kot) pra kanatjerja eshte emire po eshte edhe pak e merzitshme lol
    out of some the worst mistkes came the best outcomes

Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Vendndodhja
    itali / modena
    Postime
    5,443
    Fleminderit per pergjigjen tonushi !
    Edhe une ashtu mendoj , kur mesohet trupi me kanatiren, eshte e veshtire me pas ta heqesh. Pra funksioni primar i kanatieres eshte thithja e djerses ...dhe kjo e ndihmon qe djersa e ftohet , mos te qendroje ne mish...
    te uroj gjithe te mirat ...

i/e regjistruar Maska e krokodili_73
    Anėtarėsuar
    14-06-2003
    Postime
    382
    qethoni ju cuna kur isha i vogel une u semura me azem, dhe si rrjedhim i mjekesise se gjushes sime qe ka qebe si shpirt, une detyrohesha te vishja kanatiere leshi direkt ne mish dhe pas banjes.
    Dhe sote e kesaj dite kame nightmare nga kanotierja leshit, so uroj qe mos ta haje asnje.
    Kroksi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •