Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39

Si pėrgatitet "Tiramisu"

O yllat e guzhinės,

Postoni pak ju lutem mėnyrėn e procedimit pėr pėrgatitjen e TIRAMISU.

Biskotat, mascarpone, vezėt e tė gjitha kėto qė duhen i kam parapregatitur pėr nesėr , por nuk di si shkon menyra e proēedimit, ndaj ju lutem ndihmoni.
    Nė pritje tė pėrgjigjes suaj ju parafalenderoj pėr pjesėmarrjen .

Elna.

Smile Si pergatitet " le TIRAMISU"

5 veze te ndara(te bardhat nga te verdhat)
    1/4 cup me sheqer
    2 cups mascarpone cheese
    1/4 cup(60 ml) rum i erret
    3/4 cup(180 ml) kafe shume e forte
    24 biskota (lady fingers)
    60 gr. kakao e pasheqerosur

Ne nje kupe, rrih te verdhat e vezeve dhe sheqerin derisa te krijohet nje mase e njetrajtshme dhe e trashe. Hidh djathin mascarpone dhe rumin.

Rrahim te bardhat e vezeve me shpejtesi mesatare ne nje mixer elektrik, derisa te krijohet nje forme e bute e qendrueshme. 1/3 e te bardhave te vezeve e perzjejme me masen qe pergatitem te paren ku gjendet dhe djathi mascarpone. Me pas, me ngadale i hedhim edhe pjesen tjeter te te bardhave te vezeve.

Vendos kafen ne nje kupe. Zhyt te gjitha biskotat aty per 1-2 sec. Dhe vendosi biscotat ne fund te kupave ku do serviret tiramisu. hidh masen e mascarpone cheese mbi biskotat (lady fingers). Sperkati me kakaon. Mund ta vendosesh dy shtresa biskotash qe do mbulohen me pas me perzjerjen e pergatitur.

Leri naten ne frigorifer dhe serviri te ftohta.

(ato masat e mesiperme jane per 6 ne 8 persona)

E di qe e kam detajuar shume...po keshtu thote libri. E kam provuar ta bej vetem nje here dhe me ka dale e mire. Por nuk jam eksperte akoma.

Gjithe te mirat
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 21-11-2004 mė 22:18 Arsyeja: ca gabime koti;)

Green

Flm pėr pėrgjigjen.
    Nesėr tė tregoj nėse ia dola apo jo nė krye Teramisu se sonte ora 3 e kusur e natės , nuk e kam ndėr mend tė zgjoj komshinjtė me zhėrr- zhėrret e rrafjeve tė vezėve.
    Vetėm njė pyetje: me se ėshtė e barabartė masa cup? filxhan ēaji, expresi , lugė supe apo dicka tjetėr?

Elna.

Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi
    Vetėm njė pyetje: me se ėshtė e barabartė masa cup? filxhan ēaji, expresi , lugė supe apo dicka tjetėr?
    Elna,

1 cup= 3 filxhan kafeje (nuk e dija; e mata posacerisht).
    Kam vene re qe ka shume receta per embelsiren Tiramisu.

Te befte mire!

P.S patjeter, let me know...

Ne fakt ajo kafja qe une kam permendur nuk eshte kafe turke..eshte si kjo kafja amerikane qe pihet me filxhana te medhenj.
    Mqse e kisha lene pa e sqaruar.
    E mora si te mireqene te tille...duke qene se vete jam ne amerike.
    cheers

P.S. Elna, nese ky detaj (i papermendur) te ka prishur pune...I apologize...

S'ka prish punė hiē detaji Green, se s'ma mbajti me i hy Tiramisusė sot.
    Mu duk vetja si e lodhshme , dhe e mora me tė mira nė kuzhinė , i dhashė pushim .

Green e Jonka

Flm pėr pėrgjigjet dhe pjesėmarrjen tuaj.

Angazhohem t'ju tregoj cilėsinė e ėmbėlsirės sapo tė marr komentet e para .

P.s komentues Rajani, 6 vjeēar. Thoni ju se thotė e keqe ai , kur ka kakao nė tė .

Ju pėrshėndes pėrzemėrsisht

Elna.

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Tiramisu.... tha njeri "Tiramisu" ....hmmm, mos beni shaka me stomakun e njerzve!

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

Citim Postuar mė parė nga Xemlo
    Ej na vendosni dhe menyren si pregatitet "BUTTAMIGIU'" se du me u bo tape ne embelsira sonte

Xhemlo vėllai.

Ma sqaruan kėtė domethėnien e "Buttamigiu" e thashė jam qė jam kėndej nga kuzhina po i them nja dy fjalė, ndaj dėgjo : Kerkesėn e kesaj recete e ke shtruar gabim tek kuzhina shqiptare edhe pse ėshtė e " ėmbėl" , ndaj nėse tė vazhdon ende e rėna nė kokė pėr Buttamigiu-nė hape nje temė me recetė tė tillė tek : Nė kėrkim tė romancės. Sigurisht nese dhe tjetėrkujt i ka rėnė gjithashtu nė kokė pėr Buttamingiu - Tiramisu do i jepni zgjidhje recetes e do beheni tapė e shkuar tapės nė ėmbėlsira.

Tė pėrshėndes

Elna.

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Elna, c'mu desh mua qe lexova temen tende mi goc se tani nuk do perqendrohem me ne mesim. Po s'di ndonje vend qe i ben sh. te mira si ne Itali.
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Receta nė vazhdim ėshtė pak a shumė si ajo qė ka vendosur green, por duke qėnė se i hodha njė sy nė libėr posaērisht pėr "Tiramisu" si dhe duke qėnė se ėshtė ėmbėlsira ime e preferuar (atėherė kur gatuhet siē duhet) po e vendos kėtu dhe kėtė variant:

TIRAMISU

Pėrbėrėsit

- 4 tė verdha vezėsh
    - 3/4 filxhani, sheqer
    - 1 filxhan djathė mascarpone
    - 1 1/2 filxhan me ajkė qumshti (whipping cream)
    - 2 filxhanė me kafe tė fortė (e zieni dhe mė pas lėreni tė ftohet )
    - 1/2 filxhan Kahlua (pije me bazė kafeje dhe pak alkool)
    - 30-36 biskota
    - pudėr kakao pėr tė pudrosur ėmbėlsirėn nė fund
    - ēokollatė e grirė

Pėrgatitja

Ne nje tenxhere me dy ndarje ( tenxhere te cilat perdoren per shkrirje ose zierje te ngadalte), perzieni te verdhat e vezeve dhe sheqerin dhe filloni ti perzieni ngadale derisa perzierja te kete marre ngjyren e verdhe disi te zbardhur dhe temperatura te kete shkuar nė 140ŗF (ka tenxhere qe e tregojne temp). Me pas hiqeni tenxheren nga zjarri dhe masen hidheni ne nje tas te mad ku pak e nga pak mund te filloni ti shtoni djathin mascarpone, duke e perziere lehte. Perzierja duhet te ftohet per 8-10 min.

Ne nje tas tjeter, trazoni ngadale ajken e qumshtit dhe po me ngadale hidheni ajken ne perzierjen me veze qe pergatitet pak me pare.

Me pas perzieni kafen e ftohur me Kahlua dhe zhytini nje e nga nje biskotat ne menyre qe te marrin pak shije por dhe te mos thermohen fare nga lengu.

Ne fund, mund te filloni vendosjen e embelsires ne nje ene ovale (12-14inch). Ne fillim vendosni nje shtrese kremi, me pas nje shtrese me bisokota dhe siper i shtroni nje shtrese te trashe kremi. Siperfaqen rafshojeni ne menyre uniforme dhe mbulojeni enen me mbeshtjelles plastik. Embelsira duhet te ftohet per 4-6 ore para se te sherbehet.

Para se ta sherbeni mund ti hidhni siper pluhur kakao perzier me pak kafe si dhe copa cokollate te grira holle.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Supat
    Nga Fiori nė forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-11-2010, 15:28
  2. Si tė pėrgatitet njė CV?
    Nga Davius nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-06-2006, 15:52
  3. UNMIK: Po pėrgatitet vrasja e tre zyrtarėve tė lartė tė LDK-sė
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 07:01
  4. Te pergatitet klima per zgjedhje te lira parlamentare
    Nga saimiri-uk nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-03-2003, 19:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •