Mendoj se përveç infrastrukturës shqiptarët duhet të ofrojnë edhe argëtim për turistët shqiptar dhe të huaj që të jetë në gjendje që të tërheq sa më shumë turist.
Mendoj se për këtë gjë duhet të marrin mësim nga ulqinakët, ku psh. ata me disa investime të vogla fare që edhe shëngjinasit, durrsakët, vlonjatët, sarandasit mund t'i bëjnë fare lehtë dhe angazhimin e këngëtarëve, valltarëve lokal por edhe të ftuar nga më të mirët këngëtarë dhe valltarë ofrojnë jetë nate në Ulqin deri në mëngjes.
Mbaj mend që kur shkoja në Ulqin, më shumë bëja jetë nate se plazh e po kështu edhe shumica e pushuesve qofshin këta shqiptar apo të huaj.
Kur isha në Durrës, përveç një shëtitoreje të vogël prej orës 7 deri në ora 8 në mbrëmje nuk kishte kurrfarë jete, argëtimi. Pushuesit nuk duan vetëm plazh por duan edhe argëtim, shlodhje nga streset dhe monotonia e jetës rutinore.
Duhet të hapen lokale me muzikë të gjallë shqiptare dhe valle shqiptare në qytetet bregdetare për të tërhequr më shumë shqiptarë të jashtë kufijve por edhe të huaj. Këtë vit, Shqipëria mund të përfitoj shumë edhe nga lojërat olimpike për shkak të afërsisë gjeografike prandaj restorantet me muzikantët dhe valltarë shqiptar do të rrisnin të ardhurat nga turizmi duke i dhënë shërbime më të larta pushuesve shqiptar dhe të huaj, dhe me investime shumë të vogla.
Tung
Krijoni Kontakt