Siq te gjith jemi te vetedishem jemi nje nder vendet e vetme qe dhunojme te drejten e autorit ne menyre kaq te hapur dhe te pashqetesuar nga asnje ligj, tashme mp3 jan ber si burim suksesi per sitet Shqiptare qe te behen sa me te njohur ne rrjet dhe akoma se kuptoj kengetaret shqiptar se qfar fitimi kan me albumet e tyre pasi nuk degjoj nje shqiptare qe thot do blej albumin e X kengetari apo e kam blere por te gjith i degjon po shkarkoj falas muziket e fundit shqiptare dhe kjo eshte e vertetuar dhe me statistika pasi fjalet me te kerkuara shqip ne google jan te tipit ( shkarko mp3, mp3 falas, muzik falas, muzik per shkarkim, mp3 e fundit , etj) .
Sa per problemin e webmasterave shqiptar qe i vendosin mendoj qe kan gjetur nje mundesi te mir per te krijuar trafik ne sitin e tyre por fakti qe me qudit eshte tek kengetaret shqiptare qe asnjeri se merr guximin te denoncoje nje websit i cili po shperndan albumin e saponxierr ne treg dhe qe mund ti ket kushtuar nje shum te madhe lekesh per ta publikuar dhe ne fund me qindramira shqipetare e shkarkojne falas, ketu shohim dhe indiferencen e shteti i cili sikur nuk i sheh si nje qeshtje te tyre se qfar behet ne internet.
Por pyetja ime eshte se dhe sa kohe do vazhdoje ky abuzim pa u marr asnje mase nga shteti dhe kur te vijne masat e para mendoni se do kete masa fatale per pronaret e ketyre siteve pasi ne disa site shkarkimi i mp3 eshte ne masa te papare qe mund te arrijne dhe 500 gb mp3 shkarkuar ne dite , bilese ne shum raste ka site qe i tejkalojne kete mase qe i bie qe ta kthesh ne vler leku sikur te ishin shitur do ishin me miliona leke dhe per nje total qe eshte e veshtire qe ta imagjiniosh.
Problemi nuk eshte qe un i kam inat keto site apo sme pelqen te shkarkoj mp3, perkundrazi shkarkoj si ju te gjith dhe i kam gjith mp3 shqiptare qe po te ishte per ti bler sdo kisha as 10% te ketyre qe kam, po gjithsesi problemi eshte qe neve jemi nje shtet qe po pretendojme te shkojme drejt bashkimit evropian dhe per te arritur kete duhen ber perparime ne gjdo drejtim dhe abuzimi me te drejten e autorit besoj qe eshte diqka e rende dhe perdeisa nuk merren masa ne kete drejtim nga shteti do thote qe jemi mbrapa standarteve evropiane dhe qe do jet fatal per ne si shtet ne momente te caktuara.
Krijoni Kontakt